"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Karkkilakko N - Y - T NYT!!!!

Otin jälleen haasteen vastaan isosiskoltani. Syksyllä 2008 olimme kolmisen kuukautta ilman karkkia, suklaata ja keksejä. Kyseessä oli enemmän sokerilakko kuin karkkilakko, sillä itse ainakin pyrin vähentämään käyttämäni sokerin määrään jo ihan hampaiden takia. Pieni painonpudotus ei tietysti ollut mitenkään ikävä sivutuote.


Viime aikoina herkkuja on taas alkanut upota vatsaan järjettömiä määriä. Jos töissä on väsyttänyt, olen kipaissut ruokalaan ostamaan pari suklaapatukkaa ja kotimatkalla ehkä vielä keksejä, jos ne ovat kotoa loppuneet. Ei näin! Joku roti tuohon herkutteluunkin pitää tulla. Muuten hammaslääkäri vie kaikki rahani ja minä en mahdu vaatteisiini.

Nyt on sitten sovittu, että huomisesta alkaen toukokuun loppuun asti on oltava karkkilakossa. Lakkoon sisältyvät myös jälkiruoat, suklaa ja keksit. Ulkopuolelle jäävät vielä sipsit ja jäätelö, sillä jotain herkkuja on ihmisellä oltava! Tulee muuten elämästä ihan liian ankeaa. Sokeriin narahtamisesta seuraa 100 euron sakko. Siinä pitäisi olla jo houkutinta tarpeeksi pysymään erossa makeasta.


Poikkeustilanteissa herkkuja saa toki syödä. Meillä on molemmilla syntymäpäivät kevään aikana, joten pari herkkupäivää on tiedossa. Viime kerralta tosin muistan, että makeanhimo hävisi parissa viikossa. Kuukauden kohdalla kaikki hedelmät alkoivat maistua entistä makeammilta ja herkullisemmilta. Ehkä niin käy tälläkin kertaa.

Sitä odotellessa, pitää pohtia vaihtoehtoisia herkkuja. Hedelmäsalaatti ja pähkinät on hyviä korvikkeita, mutta muitakin pitäisi keksiä. Sokerittomat karkit on jo sovittu sallituksi hätävaraksi. Onko siis ideoita?

3 kommenttia:

  1. Toistan vissiin itseäni, mutta mun herkkuja on greippi (kiitos sun), avokado ja valkosipulimaustekurkku. Paahdan Salosen hiivatonta ruisleipää, siihen voita, avokadoa, valkosipulimaustekurkkua ja joskus myös öljymarinoitua fetaa. Aika eh, rasvaista, mutta ah, niin hyvää. Toki voi skipata voin ja fetan..

    Greippi sopii myös maustamattoman jogurtin kanssa. Vaikka auringonkukansiemeniä lisäksi.

    Jogurttiin voi myös laittaa pakastemarjoja ja leseitä. Sekin toimi, kun saksin kuivattuja luumuja jogurtin päälle. Joo, sen rasvaisen turkkilaisen luomujogurtin...Hii, musta on tulltu ihan välipalaluova. Pääruokien kanssa oon vielä mielikuvitukseton.

    VastaaPoista
  2. Unohdin korvikelistalta pakastemarjat ja rahkan! Vadelmia, mustikoita ja mansikoita sekaisin ja on kyllä hyvää.

    VastaaPoista
  3. Joo! Mä teen aina rahkapohjaisia smoothieita. Lisämakua saa myös kaatamalla sokeroimatonta mehua sekaan. Kuten Froosheja, vaikka tuleekin kalliiksi.

    Yksi suklaan korvike on muussata banaani, avokado ja kaakaojauhetta, tosin hunaja tekis tässä terää. Moussea <3.

    VastaaPoista