"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



torstai 3. helmikuuta 2011

Macu ja synttärifiesta

Vietimme perjantaina vanhan ystäväni synttäreitä Macu-ravintolassa. Synttärisankari ei siis ole vanha, mutta jos meidän iässämme on tuntenut jonkun 20 vuotta, voi kai jo sanoa vanhaksi ystäväksi. Muistelen, että olen ollut ystäväni syntymäpäivillä ensimmäisen kerran juurikin 20 vuotta sitten. Tuolloin juhlimme 7-vuotissyntymäpäiviä kuuntelemalla MC Nikke T:tä ja Raptoria. Hurjaa, eikö? Ilmeisesti pari vuosikymmentä on tuonut hieman tyyliä juhlintatyyliin.

Illallinen alkoi tietysti kuohuviinillä. Alkuruokana itse otin tapaksia (chilimustekalaa ja pecorinoa pähkinäsalsalla) ja syntymäpäiväsankari tattikeittoa sherryvaahdolla. Kumpikin oli hieman pettymys. Mustekala ei juuri chilille maistunut ja keitto oli hieman laimeahkoa. Kateuden aihe oli yhden fiksun valitsema scampiannos. Neljäs meistä vetäisi nälkäisenä alkuruoaksi hampurilaisen. Alkuruokien kanssa joimme Chablis Les Vielles Vignes. Hapokas viini ei ole mikään seurusteluviini, mutta toimi alkuruokien kanssa mainiosti.


Pääruokina nautin siikaa. Alkuruokapettymys haihtui samantien. Kala oli täydellistä! Lisukkeet toimivat ja kerrankin kalan ja lisukkeiden määrän suhde oli sopiva. Päivänsankari sai scampinsa tagliatellepastan kanssa. Hampurilaisen ahminut söi vielä härän fileepihvin ja neljäs meistä bouillabaissen.



Synttäreiden kunniaksi herkuttelimme vielä jälkiruualla. Tyydyin simppelisti espressoon, calvadokseen ja vaniljajäätelöön. Ei olisi pitänyt. Syntymäpäiväsankarin Bailey's tiramisu paitsi oli kaunis annos myös maistui taivaalliselta. Jalomielisesti sankari antoi  kaikkien maistaa vähän. Heti heräsi annoskateus.


Macuun on siis mentävä vielä uudestaan. Testiryhmän annoksista valitsisin tällä kertaa scampit alkuun, siian pääruoaksi ja tiramisun jälkiruoaksi, mutta se on vain minun makuni Macun valikoimista. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti