"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



torstai 10. helmikuuta 2011

Vuoden Kokki 2011 ja 50 Parasta ravintolaa

Tällä viikolla muuten julkaistiin Vuoden Kokki 2011 -kilpailun finalistit. Kuuden finalistin joukossa on vain yksi Helsingin ulkopuolelta. Hieman surullista. Suomessa on kuitenkin hyviä ruokapaikkoja ja loistavia kokkeja muuallakin, eikös?

Tosin aika hyvin finalistit vastaavat Viisi tähteä -lehden 50 Parasta ravintolaa 2010 -listausta. Finalistien joukossa on kolme Savoyn kokkia ja yksi kokki Chez Dominiquesta. Chez Dominique oli Viisi tähteä -lehden listan ykkönen jo kuudetta vuotta peräkkäin. Savoy oli listalla toisena. K17 ja turkulainen Pinella eivät Viisi tähteä -lehden listalla ole. Pinella tosin on ollut kauan remontissa, vaikka ravintolalla pitkä historia onkin.

Vuoden Kokki 2011 -finaali käydään maaliskuun alussa. Viisi tähteä -lehden listauskin on yleensä ilmestynyt maaliskuun puolivälissä. Näitä odotellessa siis! :)

1 kommentti:

  1. Hyviä kokkeja/ravintoloita löytyy varmasti muualtakin suomesta mutta tää kilpailutoiminta on ihan oma maailmansa. Suomi nyt sattuu olemaan pieni maa ja se huippuravintoloiden keskittymä on täällä pääkaupunkiseudulla.

    VastaaPoista