"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Talviklassikko ja Makkarabaari ne yhteen soppii

Olin eilen katsomassa Talviklassikkoa Olympiastadionilla. Voisin tietysti kirjoittaa vaikka kuinka pitkän tekstin siitä, kuinka huikeaa oli katsoa matsia täydellä stadionilla tai kuinka huusin kurkkuni kipeäksi jo ensimmäisen minuutin aikana. Tästä voi luonnollisesti päätellä, kumpaa helsinkiläisjoukkuetta kannatan. Tämä on kuitenkin ruokablogi ja siksi keskityn olennaiseen.


Matsissa pitää saada matsiruokaa. Joskus lapsena Savonlinnan jäähallissa se oli minulle aina popcornia ja toffeeta, mutta nyt ollaan siirrytty järeämpiin aseisiin: HK Makkarabaari! Ihan huippu! Jos ei ulkojäällä pelattu ottelu jo tuonut mukavaa tunnelmaa, niin viimeistään Makkarabaarin suloiset retrokuosit.


Mitä makkarabaarista sitten sai? No Nakkimukin muun muassa. Nakkimukissa HK:n Aito nakkkeja on kupissa. Voin muuten sanoa, että on näppärää dipata nakki mukinpohjalla oleviin mausteisiin. Ja kyllähän annos on sen verran hauskannäköinenkin, että se hymyilyttää väkisin. Lämpimästi suosittelen myös herkullista hodaria.


Viimeisellä erätauolla olin toki saanut jo nakkiähkyn, sillä annokset maistuivat ennen matsia ja ensimmäisellä erätauolla vallan mainiosti. Ruoan sijaan Makkarabaari onnistui lämmittämään kahvin avulla ottelun lopunkin.

Pssst.. Kyllä. Söin nuo molemmat Nakkimukillset ja hodarin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti