"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Pil-pil (eli kuinka söin lähes pelkkää voita)

Lähipiirini tietävät, että olen hyvin mukavuudenhaluinen. Joskus olen tainnut kuulla myös sanan laiska vilahtavan nimeni yhteydessä. Siis jopa ennen tätä blogia. Mielestäni tosin on vain oikeutettua, että karmivan kylmällä säällä ei esimerkiksi ole pakko mennä kauppaan, jos ainekset löytyvät jo hyllystä.

Aloin himoita katkarapuja pil-pil vähän aikaa sitten. Tiesin hyllystä löytyvän lähes kaikkea, mutta vasta pitkällisen pakastimen tyhjentämisen jälkeen onnistuin löytämään pussillisen katkarapuja. Jos ne kuuluivat alunperin kämppikselleni, niin pahoittelen! Tuon pussillisen uusia vaikka tuparilahjaksesi uuteen asuntoosi! :)

Pil-Pil (katkarapuja valkosipuliöljyssä n. 4 annosta)

n. 50 g voita (tai sopivasti oliiviöljyä)
3-4 valkosipulinkynttä
1 chili
8 miniluumutomaattia
n.250 g kuorituja katkarapuja
vaalea leipää (paahtoleipää, patonkia)

1. Kuumenna voi paistinpannulla.
2. Lisää pilkottu valkosipuli ja chili. Kuullota hetkinen ja anna voin maustua.
3. Lisää halkaistut minitomaatit ja katkaravut. Paista katkarapuja vain hetki!



Pil-pil valmistetaan usein saviastiassa, mutta paistinpannu käy ihan hyvin. Katkarapujen paistamisen kanssa kannattaa olla varovainen, sillä ne sitkistyvät helposti. Annosta voi kauhoa leipäpalasilla. Annos kannattaa syödä heti valmistuksen jälkeen.

Söin täysin tyytyväisenä melko suuren satsin ihan itse silkasta makuhurmoksesta. Yksinkertaiset asiat vaan maistuvat parhaimmalta! Syötyäni tajusin, että käytännössä olen syönyt sulaa voita. No, mummokin jo tiesi, että hyvää tulee, kun lisää voita ja kermaa! Ja mummothan ovat aina oikeassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti