"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



lauantai 12. helmikuuta 2011

Ruokabileet!!!

Ihana ystäväni laittoi pari viikkoa sitten viestiä ruokabileistä. Ajatus lähti siitä, että mielessä oli hyvä resepti ja isoa annosta on ikävä syödä yksin. Neljän naisen kesken vaihtelimme innoissamme viestejä siitä, kuka voisi tehdä mitäkin ruokabileitämme varten. Emännälle annoimme pääruokavastuun, kun idea ruokabileisiin kerran hänen annoksestaan liikkeelle lähtikin.


Ruokabileiden pääateria oli Pastanjauhantaa-blogista napattu katkarapukasari, jota illan ehtoisa emäntä K oli hieman muokannut. Valkosipulin tuoksu oli huumava, emmekä meinanneet malttaa odottaa, että pääsemme ruoan kimppuun. Se oli muuten aivan loistavaa! Kauhoimme kasaria lähinnä suoraan vaalealla leivällä ja nuolimme sormenpäitämme. No siis, ainakin minä..


Kasarin seurana oli ihanan H:n valmistama raikas ja värikäs salaatti. Kasarin maku oli niin tuhti, että paprikan pala suupalojen välissä virkisti todella makuaisteja. Jälkiruoasta vastasi meidän oma Miss America J, joka teki pyynnöstäni ihania cupcakeseja. Cupcaket oli vielä koristeltu kauniisti lumihiutalekoristeilla.


Uskomatonta kyllä, minä luovuin kerrankin kokkausvuorosta. Lupasin etukäteen hillitä keittiöegoani ja olla puuttumatta muiden kokkaukseen. Vastuulleni nappasin sen sijaan alkudrinkkien valmistuksen. Sopiva homma sinänsä, kun baarimikkonakin on joskus tullut häärättyä.

Juhlatilanteeseen (kolme vastavalmistunutta, kaikilla neljällä töitä etc..) sopii klassikko Bellini. Kaupasta ei kuitenkaan löytynyt persikoita, joten jouduin hieman muokkaamaan klassikon reseptiä.

Muokattu Bellini (n. 6-8 annosta)

n. 5 nektariinia
1 mango
(ripaus sokeria)
1 pullo proseccoa

1. Irrota nektariineista kivet. Paloittele nektariini kuorineen.
2. Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha irti. Paloittele nektariinipalojen joukkoon.
3. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Maista. Makeutta voi lisätä hieman ripauksella sokeria.
4. Laita reilu ruokalusikallinen sosetta jäähdytettyyn kuohuviinilasiin. Kaada päälle proseccoa varovaisesti (KUOHUU!). Sekoita ja nautiskele.

 

Normaalisti Bellinissä siis käytetään tuoretta persikkasosetta, mutta mango-nektariinisose toimi kyllä oikein hyvin. Prosecco kuuluu perinteisesti Belliniin, mutta muutakin kuohuviiniä voi käyttää. Suhteessa sosetta tulee noin 1/3 ja kuohujuomaa 2/3. Nektariinin kuoria ei ole pakko jättää hedelmään. Itse tein niin, koska se antoi soseelle kauniin värin.

Jos kaikki sose ei mene (tuosta siis tulee aika reilu satsi. Neljä henkilöä sai helposti pari lasillista), niin sitähän voi käyttää vaikka mihin. Kakun väliin, pannarin päälle, jugurtin kanssa.. Tai syödä sose sellaisenaan!

Ruokabileet oli muuten ihan tolkuttoman hauskat! Suosittelenpa muillekin. Ja kiitos teille ihanaiset K, H ja J, joiden kanssa mässäilin eilen!!!

1 kommentti: