"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Pikkujouluilua Elitessä

Pikkujouluaika on virallisesti startannut! Vietimme kotona pienimuotoisia pikkujouluja kämppiksen ja parin ystävän kera. Koska osa meistä laittaa ruokaa/leipoo/tekee leivoksia työkseen, päätimme juhlan kunniaksi päästä ruuan suhteen helpolla eli siis laiskotella. Teimme noin viikkoa aikaisemmin pöytävaraukseen perinteikäiseen töölöläiseen taiteilijaravintola Eliteen.

En ollut käynyt Elitessä pariin vuoteen, mutta mikään ei ole juuri muuttunut. Se on oikeastaan se hyvä puoli näissä vuosikymmeniä samalla paikalla olleissa ravintoloissa. Tunnelma säilyy jotenkin samanlaisena.

Olimme alkuruokien suhteen melko yksimielisiä. Valinta oli minulle varsin helppokin, kun huomasin blinit listalla. Siitä hetkestä kuin alle kouluikäisenä söin ensimmäisen kerran mummon tekemänä tuota venäläistä herkkua, olin myyty. Nyt valitsin blinit siian mädillä. Jotain blininhimosta kertoo sekin, että unohdin kokonaan kuvata kyseisen annoksen! Alkuruokien kanssa nautimme Alsace Prestige -valkoviinia. Viinissä oli käytetty Sylvaner, Pinot Blanc, Muscat ja  Riesling -rypäleitä. Sopi blinien kanssa lähes täydellisesti.

Pääruokien kohdalla tuli enemmän vaihtelua. Yksi otti kampasimpukoita kukkakaalipyreellä, toinen grillattua kananrintaa munakoiso-latva-artisokkacannelloneilla ja kolmas karitsanniskaa. Kateutta pöydässä herätti oma annokseni.  Raskaahkon alkuruuan jälkeen päädyin briejuustosalaattiin. Salaatissa oli mukana päärynää, nektariinia ja ihan mahtavaa pähkinävinegretteä. Vinegreten lisäksi erityiskiitoksen sai tryffelillä maustettu kukkakaalipyree. Pääruuan viinin valinta oli hieman vaikeampaa melko lailla erilaisten valintojen takia. Päädyimme Tabali Carmenere Reservaa. Muillekin se kelpasi, mutta ainakin brien kanssa viini oli loistavaa.




Eliten palvelu oli loistavaa kuten aina. Ainoa pieni miinus oli grillatun kananrinnan kuivuus. Ravintola oli tosin täynnä ja pikkujouluaikaan keittiössä on varmasti ollut melkoinen hoppu. Ehkä annetaan anteeksi tällä kertaa.

Jätimme jälkiruuat väliin, sillä kotona odotti Marlin glögi, LU:n piparkakut ja joulutortut. Loppuilta sujuikin Aliaksen, herkuttelun ja hauskanpidon merkeissä. Eliten annosten avulla jaksoi kyllä juhlia aamuyölle.

Pikkujoulukausi virallisesti avattu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti