"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Fetasalaatti ja teeleivät vol. 2

Perjantai-iltana huomasin olevani pulassa. Ystäväni oli tulossa illaksi meille ja olin suunnitellut tekeväni joko fetasalaattia tai roquefortsalaattia. Lähikauppa oli eri mieltä. Ensiksi ei löytynyt verigreippiä, sitten ei saksanpähkinöitä. Improvisoin salaatin, josta tuli varsin kelvollinen korvaaja.

Feta-broilerisalaatti

300 g broilerin marinoituja fileesuikaleita
kerä jäävuorisalaattia
kurkku
1/2 purjo
Arla Apetina feta-paketti
cashew-pähkinöitä



1. Huuhtele marinadi fileesuikaleista, kuivaa ja paista.
2. Leikkaa jäävuorisalaatti, kurkku ja purjo.
3. Paahda cashew pähkinät
4. Laita jäähtyneet fileesuikaleet, salaatti, kurkku, purjo, feta ja pähkinät kulhoon ja sekoita.

Arlan Apetina Snack -paketti sopii hyvin salaattiin, sillä siinä on fetan lisäksi oliivia ja valkosipulinkynsiä. Pakkauksen öljyn voi kaataa salaatin sekaan. Muuta kastiketta ei enää tarvita.


Salaatin kanssa tein pitkästä aikaa teeleipiä. Tällä kertaa muokkasin teeleipiäni siten, että gruyère-juuston sijaan seassa oli Valion Oltermannin palasia sekä valkosipulia. Käytin noin desin juustoraastetta ja ison valkosipulin puolikkaan (vastaa noin kahta keskikokoista kynttä) murskana. Eli tavallaan teeleivistä tuli siis valkosipulileipää. Suosittelen lämpimästi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti