"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Savuporotuorejuustorullat

Käsi ylös se, jolla jää aina pakkaseen ylimääräistä taikinaa joulutortuista? Okei, enhän minä sitä kädennostoa näe, mutta ainakin itselleni sitä sattuu joka vuosi. Eilen pari ystävääni oli vierailulla glögeillä ja joulutortuilla. Valmista taikinaa jäi pari levyä yli. Joulutortuthan on parhaimmillaan tuoreina, joten turha niitä on hirveää määrää kerralla paistaa.

Myllyn Paras Torttutaikina-pakkauksessa oli hyvä idea, siitä mihin muuhun taikinaa voi käyttää, ja kerrankin ajattelin totella pakkauksen ohjeita. :) No ainakin melkein. Ohjeeni siis poikkeaa pakkauksen ohjeesta vain hieman.

Savuporotuorejuustorullat (12 kpl)

2 levyä valmista torttutaikinaa
100 g savuporotuorejuustoa
12 paperista muffinsivuokaa

1. Kauli taikinat noin puolet leveämmäksi.
2. Levitä taikinalevylle tuorejuustoa noin 3 rkl/levy
3. Kääri taikinalevy pituussuunnassa rullaksi ja laita rulla jääkaappiin puoleksi tunniksi
4. Leikkaa rulla kuuteen osaan. Aseta leikattu kiekko muffinsivuokaan.
5. Paista 225 asteessa 10-15 min.



Kaikkihan ei aina mene kuten Strömsössä. Kaulin taikinan pakkauksen ohjeen mukaisesti pituussuunnassa pidemmäksi. Sen takia leikatuista pätkistä tuli hassuja ohuita ja korkeita torneja vuokiin. Tuumasin, että matalammat ja leveämmät kiekot tuottaisivat hieman kauniimman lopputuloksen. Tätä pitää kokeilla siis ensi kerralla. Aion vielä tulla rullien mestariksi! Lisäksi unohdin rullani uuniin yli vartiksi, kun innostuin hieman muuttamaan blogin ulkonäköä... Lopputuloksena hieman kuivahkot, kärähtäneet möntit, jotka olivat kuitenkin ERITTÄIN hyvän makuisia. Ja saahan kotona tehty näyttää kotona tehdyltä.

Savuporotuorejuusto oli nappivalinta! Alkuperäisessä ohjeessa suositeltiin valkosipulituorejuustoa tai homejuustoa ja pähkinärouhetta. Varmaan hyviä nekin. Mutta tämä vaikutti sen verran helpolta ja eri täytteillä muokattavalta herkulta, että pääsen varmasti vielä testaamaan kymmeniä täytteitä. Kai tuota torttutaikinaa myydään vielä joulun jälkeenkin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti