"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



lauantai 18. joulukuuta 2010

Tyttöjen ilta ja pizzaa

Vietimme parin ystävän kanssa loistavaa tyttöjen iltaa. Tottakai siihen täytyi sisältyä totaalista mässäämistä juoruilun ja lautapelien ohella. Pitkällisen pähkäilyn (juustopöydästä pipareihin, pipareista pizzaan, täyteongelmat?) jälkeen päädyimme tekemään bbq-kanapizzaa. NAM!

Kokkaaminen yhdessä on aina hauskaa, vaikka emäntä raukka joutui kärsimään erään nimeltä mainitsemattoman laiskan kokin keittiöegosta. Pystyin sentään luovuttamaan hieman ja annoin pohjan teon paremmalleni, ja muutkin hommat teimme aika lailla sovussa. Äänestyksen jälkeen pizzapohjasta päätettiin tehdä paksu ja pannupohjamainen. Se toimi valittujen täytteiden kanssa.

Koska en itse ole mestari pizzapohjan teossa, jätän sen neuvomisen väliin. Onneksi on olemassa valmispohjat ja lähipiirin ihmiset, jotka hallitsevat tämän taiteenlajin paremmin, nopeammin ja taidokkaammin.

Pizzan kastike:

n. 1rkl tomaattipyrettä
iso valkosipulinkynsi
2 rkl. öljyä
2 rkl. BBQ-kastiketta

1. Sekoita tomaattipyre, öljy, murskattu valkosipuli ja BBQ-kastike ja anna maustua hetki, ennen levittämistä kaulitulle pizzapohjalle.

Pizzan täytteet:

n. 400 g maustamattomia broilerin suikaleita
BBQ-kastiketta
3 punasipulia
n. 200 g kirsikkatomaatteja
iso purkki ananaspaloja
2 pussia Valion mozzarellaraastetta
1 pussi Valion emmentalraastetta

1. Paista broilerin suikaleet. Kaada päälle reilusti BBQ-kastiketta, (esim. HP:n BBQ Classic), kääntele ympäri ja anna maustua hetken miedossa lämmössä.
2. Leikkaa punasipulista isoja paloja.
3. Halkaisen kirsikkatomaatit puoliksi
4. Laita täytteet pizzan päälle, juustot päällimmäiseksi. Ripottele hieman öljyä juuston päälle.
5. Paista 225 asteessa



Mmmm... juustoa. Muistaakseni 80-luvun surkeassa klassikkoelokuvassa Twins Danny deVito opasti Arnold Schwarzeneggerille, että valmisruokaan pitää aina lisätä reilusti juustoa. Itse tehty ei pizza ei ole valmisruoka, mutta kaipa tuo ohje silti pätee. Koska pizza on ihanan rasvainen ja suolainen, sen seuraksi sopii ihan tavallinen vihreä salaatti.


Jokaisella on tietysti omat tapansa valita viininsä. Emännän tapa valita kaunein etiketti osoittautui tällä kertaa erittäin hyväksi. Pizzan seuralaisena toimi etelä-afrikkalainen La Capra Fujara 2009. Rypäleinä viinissä oli sangiovesea, shirazia ja grenachea. Erittäin hyvä yhdistelmä. :)



Mässäily ei jäänyt vain pizzaan. Sulattelun ja saunomiseen jälkeen eteemme tuli kuin taikasauvan iskusta jäätelöannokset suklaajäätelöstä, kiivistä, kermavaahdosta ja strösseleistä.


Sydämellisen kiva ilta. Jännä juttu, miten kolme naista saa menemään kokonaisen pellillisen pizzaa. No, apuna oli myös yksi vähäruokainen mies. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti